miercuri, 31 octombrie 2012

Mergi pe ape!

Astăzi o să te rog mai întâi să citești din Biblie pasajul din Matei capitolul 14 cu versetul 25 până la versetul 29 și să meditezi câteva clipe la el. Dacă nu ai la îndemână o Biblie, pasajul este scris mai jos.
Matei 14:25-29
„Când se îngâna ziua cu noaptea, Isus a venit la ei, umblând pe mare. Când L-au văzut ucenicii umblând pe mare, s-au înspăimântat şi au zis:
- „Este o nălucă!” Şi, de frică, au ţipat.
Isus le-a zis îndată:
- „Îndrăzniţi, Eu sunt; nu vă temeţi!”
- „Doamne”, I-a răspuns Petru, „dacă eşti Tu, porunceşte-mi să vin la Tine pe ape.”
- „Vino!”, i-a zis Isus.
Petru s-a coborât din corabie şi a început să umble pe ape ca să meargă la Isus.

Iată câteva aspecte interesante pe care le-am descoperit cu privire la acest pasaj:
- când s-au întâlnit cu ceva supranatural, ucenicii au avut o reacție omenească, normală: s-au înspăimântat, le-a fost frică și au țipat.
- apoi e interesant că autorul nu spune „Isus le-a zis” ci specifică „Isus le-a zis îndată”; deci cuvântul „îndată” are un rol important aici: arată faptul că Isus nu a urmărit în nici un fel să îi sperie, nu a găsit plăcere să-i țină în suspans și nu s-a amuzat pe seama lor atunci când le-a văzut reacția plină de teamă; dimpotrivă, s-a făcut cunoscut îndată și a căutat să-i liniștească. Ce caracter minunat al Domnului Isus reiese de aici! Observi?
- în situația în care se găseau, totuși, Petru are curajul să ceară un semn, ceea ce a fost un lucru măreț din partea lui, aș putea spune.
- Isus răspunde afirmativ, iar Petru găsește este pregătit: are din nou curaj: se coboară din corabie și începe să meargă pe ape la Isus.

Concluzie:
În orice situație ai fi, Isus îți spune să îndrăznești și să nu te temi.
Acum e nevoie de un gest de curaj și din partea ta: să cobori din corabie și să mergi pe ape, în credință, căci e timpul să te ridici și să fii ceea ce Dumnezeu te cheamă să fii!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu